Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"200 de locuinţe, ghetoul noilor muncitori din Roquetas", scrie "Diario de Cadiz". Un reportaj în care sunt descrise condiţiile insalubre în care locuiesc românii recent stabiliţi în

"200 de locuinţe, ghetoul noilor muncitori din Roquetas", scrie "Diario de Cadiz". Un reportaj în care sunt descrise condiţiile insalubre în care locuiesc românii recent stabiliţi în localitatea Roquetas, Andaluzia. Este vorba despre muncitorii sezonieri care locuiesc în corturi pentru a putea munci în campania de recoltare a măslinelor din această toamnă.

"Jimena iniţiază programe adresate imigranţilor", informează ziarul "Sur". Seviciile sociale din cadrul primăriei din Jimena, Andaluzia, vor lansa, începând de azi, un nou program adresat imigranţilor. Acesta se va axa pe sănătate, locuinţă şi găsirea unui loc demuncă străinilor din localitate. De moment, majoritatea imigranţior care locuieşte în Jumena este de naţionalitate română, 939 de indivizi.

"Încercau să fure din barul Chiquete", titrează în pagina de evenimente ziarul "Extremadura 24 horas". Un grup de cinci români au fost arestaţi în Extreadura în timp ce încercau să fure dintr-un bar.

"Membri ai fostului Partid Comunist bulgar îşi aduc oamenii în Spania", informează "ABC". Un reportaj în care este amintit faptul că în anul 2007 a fost identificat un număr mare de euro falşi, poliţia spaniolă reuşind să aresteze un grup de români şi bulgari, foşti membri ai partidului comunist, care fabricau aceste bancnote şi le introduceau pe piaţa din peninsulă.

"Alcala va dispune de 613.000 euro pentru integrare", scrie "Diario de Henares". Este vorba despre un contract încheiat între consilierul pentru integrare din comunitatea Madrid, Javier Fernández-Lasquetty şi primarul din Alcala de Henares, Bartolome González Jimenez, care prevede implemetarea programelor de integrare şi de primire a imigranţilor din localitate. În oraş locuiesc, la ora actuală, 19.220 de români

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite