Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Un microbuz cu români care călătoreau înspre Spania, reţinut, deoarece pasagerii călătoreau pe taburete", informează agenţia de ştiri EFE. Poliţia din Germania a oprit un autobuz care

"Un microbuz cu români care călătoreau înspre Spania, reţinut, deoarece pasagerii călătoreau pe taburete", informează agenţia de ştiri EFE. Poliţia din Germania a oprit un autobuz care parcurgea ruta România-Spania, deoarece transporta 25 de persoane. Mijlocul de transport era dotat cu locuri doar pentru 13 călători. Restul, până la 25, călătoreau pe taburete şi şezlonguri. Firma de transport a fost amendată şi obligată să asigure transportul în condiţii decente călătorilor până în Spania.

"S-a oprit avalanşa de imigraţi în provincie, în al doilea trimestru al anului", informează "EL Mundo". Între lunile aprilie-iunie, în comunitatea Castilla y Leon au cerut permis de rezidenţa doar 2.247 de străini, în timp ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, s-au înregistrat 10.130 astfel de cereri. Cei mai numeroşi străini din provincie sunt românii, In număr de 29.272.

"Angajările pentru campania agricolă de culegere a strugurilor s-au realizat în proporţie de 50%", scrie "La Tribuna de Ciudad Real". Majoritatea locurilor au fost ocupate de către cetăţeni de naţionalitate română şi bulgară.

"ONG-urile cer Uniunii Europene să prezinte măsuri concrete în ceea ce priveşte asigurarea drepturilor romilor", titrează agenţia "EFE". Nouă organizaţii non-guvernamentale au cerut ieri Uniunii Europene măsuri concrete pentru asigurarea drepturilor cetăţenilor de etnie romă care trăiesc în ţările europene.

"Au fost arestate în flagrant 14 persoane pentru numeroase furturi asociate cu violenţă", informează "Europa Press". Într-o singură zi au fost arestate 14 persoane de naţionalitate română pentru furturi produse în Madrid, majoritatea din magazine alimentare.

"Au fost identificaţi autorii furtului produs într-o bijuterie din Bahia del Duque", scrie "El Dia", din Tenerife. Poliţia locală din Tenerife a identificat trei posibili autori ai unui furt produs într-un magazine de bijuterii din hotelul Bahia Duque. Este vorba despre trei cetăţeni de naţionaliate română, în camera cărora s-au găsit o perucă, un pistol de jucărie, şi cagule.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite