Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"A murit actorul Stefan Iordache", scrie ziarul "La Opinion de Tenerife". Actorul român a murit de leucemie la vârsta de 67 de ani, într-un spital din Viena. Publicaţia aminteşte de cariera din

"A murit actorul Stefan Iordache", scrie ziarul "La Opinion de Tenerife". Actorul român a murit de leucemie la vârsta de 67 de ani, într-un spital din Viena. Publicaţia aminteşte de cariera din cei 49 de ani de teatru ai actorului român.

"26 de persoane implicate într-o bătaie au fost arestate" este titlul care apare în toate paginile de evenimete ale ziarelor spaniole. 26 de indivizi, dintre care 14 minori, au fost arestaţi în decursul zilei de ieri de către poliţia din Madrid. Aceştia au fost surprinşi în timp ce se băteau într-un vagon de tren, în apropiere de localitatea Puente Acocer. Conform datelor oferite de către poliţie, conflictul a început în momentul în care în vagon au intrat doi români cu prietenele lor de naţionalitate ecuatoriană. Cei implicaţi sunt toţi imigranţi, pe lângă cei doi români fiind implicaţi ecuatorieni, columbieni şi bolivieni.

"Se reduce cu 50% numărul apartamentelor cumpărate de către imigranţii din Sevilla", informează ziarul "ABC". Dacă anul trecut, în primele şase luni, imigranţii care locuiesc în Sevilla au cumpărat aproximativ 250 de locuinţe, în acest an, în aceeaşi perioadă, străinii şi-au investit banii în doar 140 de apartamente. Acest fenomen se datorează crizei economice prin care trece Spania şi consecinţei pe care aceasta o are asupra băncilor care acordă, cu mare greutate, un credit ipotecar unui străin.

"O treime din banii care ies din Alicante se întreptă către ţări din Uniunea Europeană, scrie ziarul "Informacion de Alicante". Acest fenomen se explică prin intrarea României şi Bulgariei în UE. Cu toatea cestea, cei care trimit cei mai mulţi bani în ţara de origine sunt germanii, urmaţi de englezi, românii şi bulgarii aflându-se pe locul trei.

"Vise îngropate în plastic şi cocaină", se intitulează reportajul realizat de către "El Pais" în Roquetas del Mar. Moartea unui african în cartierul Roquetas del Mar, Andaluzia, a scandalizat presa spaniolă. Conform datelor oferite de către poliţia locală, acesta a fost ucis într-o reglare de conturi între bandele traficanţilor şi plasatorilor de droguri din zonă. Cele 200 de locuinţe ale cartierului sunt ocupate în totalitate de către imigranţi africani, americani şi români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite