Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"A fost arestată o bandă de români care, deghizaţi în poliţişti, înşelau compatrioţi", scrie "La Verdad". Faptele s-au petrecut în localitatea San Andres, Murcia, unde, oamenii legii

"A fost arestată o bandă de români care, deghizaţi în poliţişti, înşelau compatrioţi", scrie "La Verdad". Faptele s-au petrecut în localitatea San Andres, Murcia, unde, oamenii legii au arestat trei indivizi de naţionalitate română, îmbrăcaţi în poliţişti. Aceştia percheziţionau şi apoi jefuiau românii de pe stradă spunând că fac un control de rutină pentru a descoperi bani falşi.

"Trei hoţi arestaţi pentru opt baruri prădate", titrează "La Cronica". Poliţia Locală din Leon a arestat trei indivizi de naţionalitate română, surprinşi în timp ce încercau să pătrundă într-un bar cu scopul de a fura bunurile de valoare şi banii din casa de marcat.

"Primăria din Mostoles semnează 27 de contracte cu asociaţiile socio-sanitare din oraş", publică "EcoDiario". Printre acestea sunt şi câteva asociaţii româneşti, iar suma alocată de statul spaniol este de 475.000 de euro. Banii sunt rezervaţi pentru a pregăti programe de ajutorare şi orientare a imigranţilor care locuiesc în zonă.

"Camera de Comerţ din Zaragoza încurajează imigranţii să-şi creeze propria firmă", scrie "El Diario de Aragon". Instituţia va organiza cursuri pentru imigranţi în care aceştia vor fi orientaţi cum să-şi facă o firmă. În localitatea Zaragoza, 38,75% de imigranţi sunt de naţionalitate română.

"Almendralejo cere să se verifice condiţiile în care locuiesc imigranţii", informează "Extremadura 24 horas". Primăria din Almendralejo, Extremadura, prin intermediul serviciilor sociale din localitate, cere să se verifice modul în care locuiesc cetăţenii de alte naţionalităţi din oraş, în special românii care au venit pentru a munci ca sezonieri în agricolă din acestă toamnă. Hotărârea a fost luată pentru a se evita orice formă de exploatare a muncitorilor de către angajatori.campania

"Falsificările de permise de conducere surprind poliţia spaniolă", titrează "PR Noticias". Deoarece carnetele de şofer vechi, de carton, încă mai sunt recunoscute ca fiind valabile de către poliţia rutieră spaniolă, acestea pot fi uşor de falsificat. În acest an, oamenii legii au arestat o bandă de indivizi care se ocupa cu falsificarea permiselor. Este vorba despre doi cetăţeni de naţionalitate română care îşi ofereau serviciile pe internet.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite