Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Doi români au murit într-un accident rutier”, titreazã “Tribuna”. În apropiere de Ciudad Real, în localitatea Alcoba de los Montes, doi români au decedat, în cursul nopţii de

“Doi români au murit într-un accident rutier”, titreazã “Tribuna”. În apropiere de Ciudad Real, în localitatea Alcoba de los Montes, doi români au decedat, în cursul nopţii de sambãtã spre duminicã, într-un accident de trafic. Auoturismul în care cãlãtoreau a ieşit de pe strãdã şi s-a lovit de zidul de protecţie al unui pod. Cei doi au murit pe loc.

“Ascer îşi promoveazã produsele de ceramicã în România”, scrie “Las Provincias”. Sectorul de ceramicã din Valencia nu vrea sã piardã ocazia de a capta o bunã parte din piaţa din România. Conform unui studiu realizat de cãtre Institutul Valencian de Export se aratã cã, în ceea ce priveşte sectorul ceramicii, aceastã ţarã reprezintã o oportunitate de investiţie deoarece piaţa imobiliarã se aflã pe o pantã asendentã.

“Au fost arestaţi trei indivizi acuzaţi cã au furat de la alţi doi hoţi”, informeazã “La Verdad de Alicante”. Poliţia localã a arestat, în cursul zilei de ieri, trei indivizi acuzaţi de tentativã de furt. Pãgubiţii s-au dovedit a fi doi hoţi, arestaţi, la rândul lor, în operaţiunea poliţiei de ieri.

“Hoţii aurului negru”, titreazã ziarul “ABC” în pagina de evenimente. Articolul relateazã despre cazurile frecvente de furturi de benzinã şi motorinã. Este vorba de cetãţeni de naţionalitate românã sau ţigani care deschid rezervoarele maşinilor, în special ale camioanelor, lãsându-le fãrã combustibil.

“Orfanii imigrãrii”, publicã “Sur”, un reportaj în care sunt descrise ţãrile “fostei Europe comuniste” ca fiind patrii ale orfanilor datoritã numãrului mare de copii lãsaţi în grija neamurilor deoarece pãrinţii au plecat la muncã în strãinãtate.

“Imigrarea colapseazã dezvoltarea României”, intituleazã agenţia EFE reportajul în care se descrie situaţia pe care o trãieşte o ţarã din care au emigrat braţele de muncã. Astfel, conform datelor obţinute de publicaţia spaniolã, 2,2 milioane de români au pãrãsit România, adicã 25% din totalul persoanelor între 25 şi 40 de ani.

“Blasco îl acuzã pe Zapatero cã a întors spatele necesitãţilor autonomiilor locale”, informeazã “Panorama Actual” în pagina de societate. Consilierul local din Valencia atrage atenţia asupra faptului cã, pentru urmãtorul an, nu s-au alocat fonduri suficiente în ceea ce priveşte programele pentru imigranţi.  

“Au fost arestaţi ceilalţi doi români acuzaţi de bãtaia din Canare”, scrie “Ultima Ora”. Trei români au fost în final arestaţi în Canare, acuzaţi de patru germani cã i-ar fi bãtut cu tijele de la umbrelele de pe plajã. Una dintre victime este intenatã cu leziuni craniane. Românii susţin că ei doar s-au apãrat, iar agresorii au fost de fapt germanii. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite