Revista presei spaniole, 26 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Imigranţii marocani exploataţi de numeroase firme spaniole vor primi drept de muncă şi şedere în Spania", scrie "LA Voz de Galicia". În aceeaşi situaţie, în Galiţia, se află şi un

"Imigranţii marocani exploataţi de numeroase firme spaniole vor primi drept de muncă şi şedere în Spania", scrie "LA Voz de Galicia". În aceeaşi situaţie, în Galiţia, se află şi un grup de aproximativ 2.000 de romani care ar putea să-şi obţină dreptul de muncă în peninsulă dacă ar denunţa angajatorul că nu le-a întocmit contract de muncă şi îi exploatează.

"Închisoare pentru o reţea de prostituţie", titrează ziarul "Levante", din Valencia. Cei şase membri ai unei bande organizate, care obligau să se prostitueze a numeroase femei şi minore din România, au fost condamnaţi de către un tribunal din Valencia, la şapte ani de închisoare.

"Poezia şi muzica au fost protagonistele ultimei zile din cadrul săptămănii culturale Paraninfo de La Magdalena". "El Diario Montanes" prezintă o retrospectivă a zilelor săptămânii culturale care a avut loc în oraşul Montanes, unde a participat şi un grup de români care au recitat poezii româneşti, traduse în limba spaniolă.

"Vecinii din cartierul La Seca şi ţiganii români se înfruntă pentru un furt", informează Norte de Castilla, în pagina de evenimente. Primarul oraşului Valladolid declară că va ordona expulzarea românilor din cartier în cazul în care se vor repeta faptele, deşi, deocamdată, nimeni nu a putut dovedi că ţiganii români sunt cei care au comis respectivul furt.

"Cei 1.300 de imigranţi care s-au stabilit în Palencia fac ca numărul populaţiei din localitate să nu scadă drastic în ultimul an", relevă cotidianul "Norte de Castilla". Dacă în urmă cu 10 ani în Palencia locuiau doar 600 de străini, ceea ce presupunea aproximativ 0,35% din locuitorii zonei, acum, cei 6.000 de imigranţi, reprezintă 3,5% din totalul populaţiei. Cei mai mulţi dintre aceştia provin din România şi Maroc.

"Centrul Hispano-Român din Alcala împlineşţe doi ani", scrie "Si, Se puede". Astfel, centrul din Alcala de Henares a sărbătorit, în weekend, doi ani de la înfiinţare. În cadrul evenimentului, s-au acordat premii tuturor persoanelor care ajutat la formarea şi buna desfăşurare a activităţilor centrului.

"Inflaţia în Spania va atinge cele mai mari cote în luna iunie", informează "Diario de Madrid" în pagina de economie, atrăgând atenţia asupra faptului că, în luna iunie, Spania va atinge cea mai înaltă cotă a inflaţiei din ultimii 13 ani, ajungănd la 4,8%.

"Au fost arestaţi trei români acuzaţi de furt", titrează în pagina de evenimente publicaţia "Bibertad Balear". Evenimentele s-au petrecut în localitatea Alcudia, din Insulele Baleare unde, cei trei români se ocupau cu sustragerea de obiecte electronice care se vindeau pe tarabele din piaţă.

"Creşte numărul imigranţilor din Spania: 11,3% din totalul populaţiei", scrie "Diario de Badajoz". Conform datelor oferite pentru mass-media de Institutul de Statistică Spaniol, străinii al căror număr a crescut cel mai mult în ultimul an sunt românii, numărul marocanilor scăzând uşor.

"Paterna inaugureaza al patrulea oficiu AMICS", informează "Horta Noticias" în pagina de actualitate locală. Este vorba despre înfiinţarea unui nou birou de consultanţă şi sprijin creat special pentru imigranţi şi care şi-a deschis porţile în localitatea l-Horta, din comunitatea Valencia. Acest oficiu îşi propune să răspundă tuturor necesităţilor informaţionale a celor aproximativ 5.200 de imigranţi, majoritatea de naţionalitate română şi columbiană, care locuiesc în oraş.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite