Revista presei spaniole, 1 iulie 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal a Spaniei a fost întâmpinată de o mare de oameni pe aeroportul Barajas, din Madrid, scrie pe prima pagină "El Mundo". Jucătorii spanioli au participat la o petrecere dată în

Echipa de fotbal a Spaniei a fost întâmpinată de o mare de oameni pe aeroportul Barajas, din Madrid, scrie pe prima pagină "El Mundo". Jucătorii spanioli au participat la o petrecere dată în cinstea lor în centrul capitalei. Câteva mii de iubitori ai fotbalului au însoţit echipa favorită, de la aeroportul Barajas, până Piaţa Colon.

Liderul Partidului Popular, Mariano Rajoy, l-a întrecut în popularitate pe preşedintele Guvernului, socialistul Jose Luis Rodriguez Zapatero, scrie pe prima pagină "El Pais". Scăderea popularităţii liderului socialist a fost cauzată de criza economică prin care trece Spania. Potrivit unei statistici întocmite de o companie particulară, Mariano Rajoy este preferatul a 43 % din cei chestionaţi, în timp ce rivalul său politic este aprobat de 42 %.

Românii şi bolivienii sunt imigranţii cei mai numeroşi din Cadiz, menţionează "El diario de Cadiz". În urmă cu zece ani, în Cadiz trăiau oficial doar zece români şi nici un bolivian. Până la începutul acestui an, numărul compatrioţilor care locuiesc legal în provincie este de 2.819 români, iar cel al bolivienilor este de 3568.

Un român a înjunghiat un spaniol în orăşelul Alcosa, din Sevilla, informează reporterii ziarului "Diario de Sevilla". Românul a furat geanta unei tinere în bazarul din localitate. Iubitul fetei a urmărit hoţul, dar în momentul în care a încercat să îl reţină, acesta l-a înjunghiat cu un cuţit în picior. Spaniolul a fost transportat la spital cu o leziune uşoară, iar românul a fost reţinut de poliţişti.

Marile magazine spaniole au început reducerile, scrie pe prima pagină ziarul "La Verdad". Până la sfârşitul lunii august, cei care trăiesc în Spania vor putea cumpăra produse la jumătate de preţ. Cele mai cumpărate sunt confecţiile şi încălţămintea. Proprietarii marilor magazine fac concurenţă neloială micilor proprietari, cărora în această perioadă a anului le scad simţitor vânzările.

Minorii din Spania vor putea studia şi munci în acelaşi timp, informează ziarul "20 minutos". Ministrul Muncii şi Imigraţiei, Celestino Corbacho, a declarat că unul dintre principalele sale obiective este cel de a crea noi locuri de muncă pentru tinerii care doresc să lucreze cu jumătate de normă. Corbacho intenţionează să creeze cursuri de formare profesională pentru elevi, indiferent de naţionalitate.

Un procentaj de 10 % din populaţia localităţii Jimena, din Jaen, vorbeşte româneşte, scrie în paginile ziarului "Algeciras". În localitate trăiesc oameni de 20 de naţionalităţi, cei mai numeroşi fiind românii şi britanicii. Primarul Pascual Collado afirmă că din cei 17,5 % străini care locuiesc în orăşel, 10 % sunt români. Majoritatea românilor muncesc în construcţii şi în agricultură.

Compania Campofrio fuzionează cu Grupul Smithfield Holding, din Spania, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri, informează "Agrodigital". Campofrio are filiale în ţări precum România, Franţa, Portugalia, Italia şi Germania. Fuziunea între cele două companii va avea repercursiuni în toate filialele Campofrio.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite