Revista Presei Spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"România doreşte să fie cunoscută ca o ţară în dezvoltare" precizează reporterii ziarului "El Periodico de Aragon", referindu-se la ziua României de la ExpoZaragoza 2008. Ministrul

"România doreşte să fie cunoscută ca o ţară în dezvoltare" precizează reporterii ziarului "El Periodico de Aragon", referindu-se la ziua României de la ExpoZaragoza 2008. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a afirmat că ţara sa urmează exemplul spaniol, pentru a se apropia de media economică a Uniunii Europene. De aceea, el invită toţi vizitatorii pavilionului românesc să cunoască România ca pe o ţară aflată în plin proces de dezvoltare.

"Este arestat un român implicat în asasinarea femeii de afaceri din Sabinianigo" titrează ziarul digital "20minutes.es". Un cetăţean de naţionalitate română, G.C.T., a fost trimis în închisoare de Tribunalul de Instrucţie nr 2 din Jaca, Huesca, după depunerea declaraţiei. Acesta a negat orice implicare în asasinat, însă a fost identificat la sediul poliţiei, dintre mai multe persoane, chiar de către spaniolul suspectat de complicitate la crimă. Românul a fost recunoscut ca persoana care a închiriat un garaj de la spaniol, cu scopul de a o sechestra pe Maria Pilar Blasco, în vederea obţinerii unei răscumpărări.

"Fetele luptă pentru aur cu Rusia", anunţă cotidianul sportiv "As". Naţionala feminină de polo pe apă a Spaniei a învins Ungaria cu 8 - 7 şi va întâlni mâine, în finală, echipa Rusiei. La acest Campionat European de polo pe apă, desfăşurat la Malaga, Spania, echipa masculină a ţării gazdă va juca astăzi, cu România, pentru ocuparea locului al şaptelea. Meciul are loc la ora 18.00, ora locală, în piscina Centrului Avatic din localitate. În eventualitatea unei înfrângeri, echipa de polo pe apă a României nu va putea ocupa decât locul 10.

"90% dintre cei arestaţi în timpul fiestei de San Fermin sunt acuzaţi de furt" informează cotidianul "ABC". În Pamplona , în timpul sărbătorii San Fermin, au fost arestate 100 de persoane, 90% dintre ele, pentru furt. Majoritatea hoţilor provin din România, remarcându-se printre ei multe femei însărcinate, conform datelor oferite de Poliţia Municipală din Pamplona. Dintre cele 1.238 de denunţuri primite de agenţii de poliţie, 930 reclamau un furt.

"Constructorii cred că punctual critic al crizei economice nu a fost încă atins" informează "Panorama- Actual". Preşedintele Federaţiei Valenciene a Oamenilor de Afaceri din Construcţii (Fevec), Juan Eloy Dura, a anunţat că punctul critic al crizei din sectorul imobiliar este aproape şi a condiţionat trecerea acestuia de soluţionarea problemei financiare şi de lichiditaţile de care dispun băncile.

"Castellon dezvoltă relaţiile cu Bucureştiul, printr-un acord al Camerelor de Comerţ", informează ziarul "Levante". Camera de Comerţ din Castellon va fi astăzi gazda unei întrevederi cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ din Bucureşti. Se va semna un acord de colaborare între cele două regiuni, care priveşte, în special, sectorul de obiecte din ceramică - faianţă, gresie etc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite