Revista presei spaniole: Doi români fură un autoturism 4X4 şi accidentează mortal trei persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Economia Uniunii Europene se accelerează", titrează cu tristeţe ziarul "El Pais", subliniind că singură codaşă rămâne Spania. Astfel, după cum informează acelaşi cotidian, activitatea

"Economia Uniunii Europene se accelerează", titrează cu tristeţe ziarul "El Pais", subliniind că singură codaşă rămâne Spania. Astfel, după cum informează acelaşi cotidian, activitatea economică a celor 27 de ţări a crescut cu 0,7% în primul trimestru al acestui an, adică dublu făţă de Spania, Germania recuperând eticheta de "locomotivă" a Uniunii, din punct de vedere economic.

Prima pagină din "El Pais" este dedicată reuniunii care va avea loc la Lima, Peru, şi care se prevede a fi un total eşec datorită conflictelor diplomatice între Angela Merkel, consilier german şi Hugo Chávez, preşedintele venezuelan.

"El Mundo" titrează pe prima pagină "Poliţia caută noua fabrică de maşini bombă a ETA", într-un articol în care dezvăluie că, în urma atentatului de acum două zile în care a fost ucis un membru al Gărzii Civile, s-a descoperit că ETA are o nouă fabrică, în sudul Franţei, în care construieşte maşini bombă şi un nou expert în explozibil.

"Alţi 63 de imigranţi naufragiază pe coasta insulelor Canare", scrie "El mundo", în pagina rezervată evenimentelor din Spania. Evenimentul a avut loc in timpul nopţii, toţi imigranţii fiind bărbaţi.

"Doi români fură un autoturism 4X4 şi, fugind de la locul faptei, accidentează mortal trei persoane", titrează cotidianul "Huelva Informacion". Tragedia s-a petrecut ieri, în timpul nopţii, în dreptul kilometrului 19 a şoselei A-419 ce uneşte localităţile Palerma şi Mazagon, din provincia Huelva, comunitatea Andaluzia.

"Contractul pentru imigranţii care vor munci în agricultură trebuie încheiat cu 90 de zile înainte", se poate citi în ziarul "Nortecastilla", în pagina rezervată comunităţii Castilla y Lon. Astfel guvernul local din această zonă modifică legea prin care se stabileau contractele de munca pentru angajaţii sezonieri proveniţi din alte ţări, cerând angajatorilor să încheie contractele cu aceştia cu trei săptămâni înainte ca oamenii să intre în câmpul muncii.

"Guvernul local din Sevilla ajută la integrarea a 63.395 de imigranţi din provincie", subliniază ziarul "AND Sevilla". Astfel, prin intermediul Proiectului de Mediere Interculturală, Guvernul Local din Sevilla se mândreşte, după trei ani de funcţionare a respectivului proiect, cu integrarea a 63.395 de imigranţi. Acest lucru s-a putut realiza prin ajutorul pe care ce implicaţi în proiect l-au oferit imigranţilor în ceea ce priveşte formarea profesională, căutarea unui loc de muncă sau a unei locuinţe.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite