Reproduceri ale picturilor lui Dali, realizate de amatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reproduceri ale picturilor lui Dali, realizate de amatori
Reproduceri ale picturilor lui Dali, realizate de amatori

Şapte românce care sunt artiste amatoare prezintă o serie de reproduceri după picturile lui Salvador Dali, în cadrul unei expoziţii găzduite de sediul Asociaţiei Culturale Hispano-Române din Ciudad Real.

Alături de românce, de reproduceri s-au mai ocupat alte două femei. Cele nouă artiste amatoare au participat la un curs gratuit de pictură oferit de Asociaţia Culturală Hispano-Română din provincia Castilla la Mancha, sudul Spaniei. Centrul hispano-român l-a avut ca invitat pe artistul Ionel Baltă, profesor de arte plastice la Liceul de Arte “Ion Agârbiceanu” din Jibou.

Fiecare dintre expozante este pasionată de artele plastice, dar nu a urmat niciodată până acum cursuri de specialitate.

Expoziţia reuneşte reproduceri ale tablourilor marelui Salvador Dali, iar tema tratată este metamorfoza. Timp de o lună, începând de la 10 august şi până în septembrie, doritorii pot admira tablourile la sediul Asociaţiei Culturale din Ciudad Real.

„Arta este cea mai bună cale de a câştiga respectul oamenilor din jur şi pentru a obţine încrederea prietenilor din Spania”, a explicat Daniel Comăniţă, preşedintele asociaţiei hispano-române, motivul pentru care au fost organizate cursul şi expoziţia.
În provincia Ciudad Real locuieşte o importantă comunitate românească, care depăşeşte 20.000 de persoane.

Potrivit ultimelor date oferite de Institutul Naţional de Statistică, în Ciudad Real, la fiecare 100 de străini sosiţi aici anul acesta, 25 provin din România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite