Renovările, salvarea constructorilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În criza economică prin care trece Spania în prezent, constructorii români şi micii întreprinzători au găsit o soluţie de a-şi câştiga pâinea: renovările. Din cauza faptului că nu

În criza economică prin care trece Spania în prezent, constructorii români şi micii întreprinzători au găsit o soluţie de a-şi câştiga pâinea: renovările.

Din cauza faptului că nu mai au bani de apartamente noi, spaniolii îşi redecorează locuinţele şi optează pentru angajarea zugravilor români, care până acum lucrau la ridicarea clădirilor.

Adrian Cârstea (38 de ani), originar din Dâmboviţa, lucrează la o firmă de construcţii specializată în renovări de locuinţe şi vopsirea faţadelor clădirilor. Românul a ajuns în Spania acum patru ani şi a lucrat la diverse firme, prima fiind a unui patron român. După un an a schimbat locul de muncă: „ Ne-am certat din cauza banilor. Încerca să ne tragă în piept la salariu şi am renunţat”, spune Adrian.

Apoi, românul a lucrat doi ani de zile într-o fabrică de gresie, iar în prezent s-a reîntors la construcţii, lucrând în domeniul renovărilor.

„Nu mai vreau patron român”. Salariul pe care îl primeşte lunar este de 1.200 de euro şi are un orar flexibil. „Lucrez de dimineaţă şi până seara atunci când avem o lucrare mai importantă, dar nu mă deranjează. Ştiu că lucrez pentru mine şi pentru familia mea. Însă cel mai mult mă bucur că nu am patron român”, adaugă bărbatul. Adrian are doi băieţi care urmează şcoala în Castellon şi încă nu s-a gândit la momentul în care va părăsi Spania.

„Dacă nu se va mai putea trăi nici aici şi vom ajunge să trecem prin aceleaşi greutăţi prin care treceam în România acum şase ani, ne vom întoarce acasă. Am învăţat meserie aici, iar dacă vrei cu adevărat să munceşti, găseşti soluţii”, încheie Adrian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite