Reîntregirea familiei în Spania, mai simplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrarea României în Uniunea Europeană a simplificat demersurile legale de reîntregire a familiei imigranţilor. Înainte de 2007, cel care dorea să-i aducă pe cei dragi în Spania trebuia să

Intrarea României în Uniunea Europeană a simplificat demersurile legale de reîntregire a familiei imigranţilor. Înainte de 2007, cel care dorea să-i aducă pe cei dragi în Spania trebuia să aibă rezidenţă de minimum un an, să lucreze, să demonstreze că familia sa va avea condiţii bune de locuit, să depună un dosar cu peste 12 documente, iar cei din România să obţină viză de la Consulat.

Acum, imigrantul care doreşte să îşi aducă familia în Spania trebuie doar să solicite autorităţilor spaniole eliberarea certificatului de cetăţean comunitar pentru cei care vor veni. Obţinerea acestui certificat de rezidenţă poate dura, din momentul depunerii cererii, de la o lună la 6 luni, în funcţie de fiecare comunitate autonomă. Conform prevederilor legale, familia are dreptul să locuiască în Spania până vor fi eliberate certificatele de cetăţean comunitar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite