Proteste sindicale pentru moartea unui român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sincatele muncitorilor din Ţara Bascilor s-au reunit ieri în oraşul Victoria, pentru a cere autorităţilor să continue investigaţiile legate de accidentul de muncă mortal suferit de

Sincatele muncitorilor din Ţara Bascilor s-au reunit ieri în oraşul Victoria, pentru a cere autorităţilor să continue investigaţiile legate de accidentul de muncă mortal suferit de românul Florian Popa (51 de ani). El era angajat pe şantierul pe care se ridica infrastructura liniilor trenurilor de mare viteză, care vor lega principalele municipii ale comunităţii. Reprezentanţii sindicali au cerut administraţiei spaniole să se implice mai mult în protecţia muncii angajaţilor.

Românul a decedat la locul de muncă, în localitatea Luko, provincial Alava, în data de 14 iulie, devenind prima victimă a acestei construcţii.

Sindicatele au prezentat profilul persoanelor care suferă cele mai multe accidente de muncă: muncitor în construcţii, imigrant, având o vechime mică şi o experienţă precară, fără să fie instruit despre regulile de protecţie a muncii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite