Prostituatele românce au provocat un scandal între partidele politice din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denunţurile depuse de prostituatele din localitatea madrilenă Coslada împotriva poliţiştilor corupţi au stârnit o adevărată furtună în viaţa politică spaniolă. Româncele nu au

Denunţurile depuse de prostituatele din localitatea madrilenă Coslada împotriva poliţiştilor corupţi au stârnit o adevărată furtună în viaţa politică spaniolă. Româncele nu au declanşat numai o amplă anchetă a Poliţiei Naţionale, ci şi un mare scandal între partidele politice din Spania, atât la nivel local, cât şi naţional. La ultimele alegeri locale, din martie 2007, Angel Viveros, candidatul Partidului Socialist (PSOE), a fost ales primar în Coslada.

Primar anterior, Raul Lopez, face parte din Partidului Popular (PP). După ce în urmă cu o lună o prostituată româncă a denunţat mafia din interiorul Poliţiei Locale Coslada, membrii PP, în frunte cu preşedinta Guvernului Comunităţii Madridului, Esperanza Aguirre, au susţinut că PSOE este responsabil de corupţia din Poliţie şi i-au cerut primarului socialist să-şi dea demisia.

La rândul lor, socialiştii au scos la lumină plângeri depuse de români în perioada în care în fruntea oraşului se afla un membru al PP. Ei le reproşează popularilor că, deşi erau informaţi despre presiunile resimţite de locuitorii oraşului, politicienii din PP nu au luat atitudine. Secretarul general al PSOE, Tomas Gomez, a cerut Esperanzei Aguirre să ia măsuri împotriva fostului primar, Raul Lopez. Românii din Coslada asistă impasibili la tot acest scandal.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite