Prostituatele din Catalunya, lovite de criza economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică din Spania ruinează prostituatele românce din stradă. "Lucrurile au început să meargă rău încă de la începutul anului, însă vara asta este şi mai greu. Toată lumea a

Criza economică din Spania ruinează prostituatele românce din stradă. "Lucrurile au început să meargă rău încă de la începutul anului, însă vara asta este şi mai greu. Toată lumea a plecat în vacanţă, iar noi aşteptăm turiştii străini.

Însă, anul acesta, nici clienţii străini nu mai cheltuiesc ca înainte", se plânge Alina, o blondă trecută de 25 de ani. În momente de criză, româncele au fost nevoite să scadă preţurile. "Înainte luam 60 de euro pentru un serviciu complet, acum am redus preţul la 40 de euro. Chiar şi aşa, nu avem mai mult de doi clienţi pe zi", adaugă Alina.

Românca este în Catalunya de trei ani şi a practicat prostituţia în diverse zone ale Barcelonei. Alături de ea mai sunt trei fete. Nu vor să dezvăluie dacă sunt pe cont propriu sau au un proxenet. Alina spune că este absolventa unei facultăţi în ţară, dar sărăcia a împins-o să recurgă la prostituţie.

Crizei economice i se adaugă şi "concurenţa neloială" a fetelor care-şi oferă serviciile în direct, pe internet, iar în stradă, mafiile monopolizează locurile-cheie. "Noi suntem nevoite să ieşim pe drumurile naţionale. În timpul zilei, nu prea stăm din cauza căldurii, iar noaptea, pe naţională este pustiu", explică I. M., din Barcelona.

Asociaţia proprietarilor de cluburi de noapte susţine că, în 2007, piaţa prostituţiei din Spania a rulat 18 miliarde de euro. Previziunile pentru anul în curs sunt mai sumbre. "Am redus cheltuielile pentru distracţii sexuale. Anul trecut cheltuiam în jur de 300 de euro pe lună. Anul acesta am redus la jumătate", spune G. P., un român şofer de camion.

Criza nu a afectat încă prostituţia de lux

Montse, prostituată de lux în Barcelona, admite că nu duce lipsă de clienţi, deşi preţurile ei sunt între 200 şi 1.800 de euro. Catalanca le îndeamnă pe româncele din stradă să practice prostituţia investind în frumuseţea şi sănătatea lor.

"Dacă s-ar îngriji mai mult, ar putea creşte standardul şi ridica preţul. Chiar dacă este criză, bărbaţii vor plăti calitatea", spune Montse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite