Proprietarii evită să primească imigranţi în chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini spanioli închiriază locuinţe românilor, pentru că locuiesc mai mulţi într-o cameră Pentru a încheia un contract de închiriere în Madrid, proprietarii solicită permis de

Puţini spanioli închiriază locuinţe românilor, pentru că locuiesc mai mulţi într-o cameră

Pentru a încheia un contract de închiriere în Madrid, proprietarii solicită permis de reşedinţă şi de lucru, contract de muncă şi adeverinţe cu salariul pe ultimele trei luni. Puţini proprietari închiriază apartamente imigranţilor, pentru că aceştia stau prea mulţi într-o cameră.

Reporterii "Adevărul" au contactat recent 20 de persoane care publicaseră anunţuri de închiriere. Dintre aceştia, numai trei, care locuiau în sate de lângă Madrid, au fost de acord să încheie contracte cu români fără permise de muncă. Unul dintre cei contactaţi a afirmat: "Prefer să închiriez numai spaniolilor, pentru a fi siguri căărere a fost o altă persoană care oferea spre închiriere un apartament: "Sunt mai multe probabilităţi ca un străin să nu dorească să părăsească locuinţa la termenul stabilit". termenii contractului vor fi respectaţi".

De aceeaşi părere a fost o altă persoană care oferă spre închiriere un apartament: "Sunt mai multe probabilităţi ca un străin să nu dorescă să părăsească locuinţa la termenul stabilit". "Mulţi spanioli sunt sceptici în a închiria locuinţe străinilor. Puţini îşi dau consimţământul în astfel de cazuri. Unul dintre motivele refuzului îl constituie faptul că românii, şi nu numai, preferă să locuiască mai mulţi într-un singur apartament, în felul acesta fiind mai puţin costisitor", ne-a lămurit Ruben Paulin, proprietarul agenţiei imobiliare Fans Casas, din capitala Spaniei.

În funcţie de cartier, apartamentele cu două camere din Madrid se închiriază cu 800 - 1.200 de euro; pentru cele cu trei camere, chiria costă între 1.000 şi 2.000 de euro. Cea mai ieftină garsonieră costă aproximativ 650 de euro, iar cea mai scumpă poate ajunge la 1.200 euro lunar.Chiria lunară pentru o cameră în capitala Spaniei costă între 200 şi 400 de euro pe lună.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite