Profesorii din Madrid ies în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50.000 de profesori din sistemul de învățământ preuniversitar sunt chemați miercuri la grevă generală. Sindicaliştii cer suplimentarea posturilor şi finanţare de la bugetul de stat pentru creşele din Madrid.

Două dintre cele mai importante sindicate ale muncitorilor, UGT și CCOO, au lansat un apel către profesorii din Madrid să participe la greva pe care o vor desfășura pentru îmbunătățirea sistemului educațional public. Reprezentanții sindicatelor sunt de părere că învățământul are nevoie de alți 4.500 de profesori pentru a avea un sector educativ de calitate.

Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al CCOO pe probleme de educație, Paco Garcia, a propus ca Guvernul Autonom, organizațiile sociale și educative să ajungă la un acord pentru îmbunătățirea sistemului educațional din capitala Spaniei. Garcia a semnalat faptul că, în ultimii ani, Comunitatea Madrid a acordat o mai mică importanță educației. În anul 2003, un procent de 27,5 la sută din bugetul Comunității Madrid se ducea către învățământ, în timp ce în 2008 acesta a scăzut la 25,1 la sută.

La rândul său, Jose Mata, purtătorul de cuvânt pe probleme educative al UGT, a criticat politica dusă de Guvernul Autonom și a subliniat faptul că sistemul educațional preșcolar corespunzător vârstei 0-3 ani ar trebui să fie gratuit.

La greva de miercuri sunt chemați să participe aproximativ 50.000 de profesori. Aceștia vor organiza un marș de protest care va începe  la ora 18.00, iar greviștii se vor deplasa pe traseul Plaza Villa - Puerta del Sol.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite