Produse ungureşti în magazine româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produse ungureşti în magazine româneşti
Produse ungureşti în magazine româneşti

De curând, în magazinele cu specific românesc din Castellon au apărut numeroase alimente importate din alte ţări din Europa de Est .Preţurile mari practicate de producătorii din ţară i-au determinat pe compatrioţii din Spania să se aprovizioneze din alte ţări.

În prezent, în provincia Castellon locuiesc aproximativ 60.000 de cetăţeni români. În regiune funcţionează peste 100 de magazine alimentare unde se vând produse tradiţionale destinate compatrioţilor noştri.

Afectaţi de criza economică prin care trece Spania, mulţi dintre patronii magazinelor cu specific românesc au decis să renunţe la alimentele aduse din ţară. Motivul principal îl reprezintă preţul practicat de producătorii români.

Produse similare, dar cumpărate de la producători din alte ţări din Europa de Est costă mult mai puţin. „În general, aducem murăturile şi sucurile de la unguri. Se cumpără mai ieftin şi, în plus, plătim mai puţin pe transport“, explică patronul magazinului Cărăşanu, din Castellon.

„Românul se uită la preţ“

Un alt patron de magazin românesc din Spania, care şi-a deschis afacerea în urmă cu şase ani, ne spune că „românul preferă un preţ mai mic, dar să poată cumpăra ceea ce-şi doreşte, cu toate că produsul nu este românesc“.

„În perioada sărbătorilor se vând foarte multe borcane de murături şi sticle de bere. Clienţii nu se uită prea des la ceea ce scrie pe etichetă. Se uită la preţ şi la aspectul pe care îl are marfa expusă”, adaugă patronul român.

Majoritatea magazinelor alimentare româneşti din provincie aduc din străinătate produse care nu se pot produce în Spania: smântână, brânză de burduf, sucuri, foi de varză pentru sarmale, castraveţi muraţi, conopidă şi gogonele.

Produsele de carmangerie, în special pasta de mici, ceafa afumată, pastrama, mezelurile şi cârnaţii, sunt produse în Spania, pentru a se elimina din preţ costul transportului.
 

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite