Preşedinţii asociaţiilor de români din Coslada, criticaţi de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul pentru Imigraţie din cadrul Primăriei Coslada a emis un comunicat de presă în care critică atitudinea "presupuşilor reprezentanţi ai românilor din localitate" precum şi

Consiliul pentru Imigraţie din cadrul Primăriei Coslada a emis un comunicat de presă în care critică atitudinea "presupuşilor reprezentanţi ai românilor din localitate" precum şi declaraţiile acestora din presa spaniolă.

De asemenea, sunt criticate asociaţiile de români şi "acele persoane care au beneficiat de privilegii din partea administraţiei locale şi care au fost oamenii de încredere ai primarului anterior. Nu înţelegem de ce nu au comunicat acestuia abuzurile la care au fost supuşi compatrioţii lor", se spune în comunicatul semnat de Augusto Gonzales Plasencia, directorul Consiliului de Imigraţie.

"Primăria din Coslada şi Consiliul de Imigraţie nu au nicio dovadă a existenţei unei organizaţii care să se numească Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) şi nici nu cunosc activităţi sau proiecte realizate de aceasta".

În ultimele zile, Daniel Tecu, preşedintele FADERE, şi Mirela Pârcălăbescu, preşedinta Asociaţia Românilor din Coslada şi San Fernando au făcut publice, în presa spaniolă, numeroasele abuzuri ale poliţiei asupra românilor, îndemnându-şi compatrioţii să denunţe orice injustiţie pe care au suferit-o.

"Într-un program tv, am afirmat că românii au fost cei mai persecutaţi, spune Mirela Pârcălăbescu. Am dat exemplul soţului meu, care a fost agresat de un agent local.Augustin Gonzales m-a sunat personal şi m-a întrebat în ce calitate vorbesc eu în numele românilor. I-am spus că sunt preşedinta Asociaţiei Românilor din Coslada şi San Fernando şi, totodată, secretara FADERE, despre care i-am oferit detalii. Aşa că nu poate să susţină că nu a auzit de existenţa federaţiei", spune Mirela Pârcălăbescu.

La rândul său, Daniel Tecu, preşedintele FADERE, consideră comunicatul de presă un atac direct la persoana sa."Ceea ce face actuala echipă a primăriei este de fapt un atac la adresa mea, nu a federaţiei. FADERE este constituită legal, având număr de înregistrare. M-am înţeles foarte bine cu primarul anterior, care era de la Partidul Popular. Acesta a pierdut alegerile municipale în 2007, iar acum, în Coslada, guvernează coaliţia PSOE - PIC. Pe mine mă consideră omul celor de la PP. Nu ni s-au acordat privilegii din partea fostului primar şi nici fonduri de la Primărie. Toate activităţile au fost subvenţionate de Guvernul Autonom al Comunităţii", afirmă Daniel Tecu.

Mirela Pârcălăbescu locuieşte în Coslada de 13 ani. Nici FADERE, nici Asociaţia Românilor din Coslada şi San Fernando nu au fost şi nu sunt finanţate de către primărie.

"Am avut o relaţie bună cu toţi edilii oraşului,inclusiv cu cel care este acum. Nu este adevărat că primarul anterior ne-a făcut favoruri, spune Mirela. Unii ne-au acuzat că nu am denunţat pentru că am fost laşi. Nu e corect, n-am fost laşi, ci am încercat să ne protejăm. Aş vrea să-l văd şi eu pe acela care merge la Poliţia Locală ca să denunţe Poliţia Locală. Noi, românii din Coslada, suntem aici ca să muncim şi vrem să trăim liniştiţi. Acum vor ieşi la lumină multe lucruri despre care nu s-a putut vorbi", încheie Mirela Pârcălăbescu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite