Preşedintele Guvernului spaniol critică politica de imigraţie italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Guvernului Spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a cerut Guvernului Italian să nu acţioneze singur împotriva imigraţiei ilegale şi a subliniat necesitatea unei politici comune

Preşedintele Guvernului Spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a cerut Guvernului Italian să nu acţioneze singur împotriva imigraţiei ilegale şi a subliniat necesitatea unei politici comune a tuturor ţărilor europene în acest domeniu. Zapatero a fost prezent la lansarea cărţii judecătorului Baltasar Garzon, "Linia orizontului".

Cu aceast prilej, preşedintele a participat, alături de autorul cărţii, la o dezbatere pe teme de imigraţie şi terorism. Zapatero a criticat public politica dusă de Italia şi a declarat: "Soluţia la problema imigraţiei nu consistă în discursuri şi în legi dure".

El a subliniat că politica spaniolă în materie de imigraţie este dintre cele mai bune din Europa, deoarece constă în cooperarea cu ţările din care provin imigranţii, pentru că numai în felul acesta se pot face repatrieri. La rândul său, judecătorul Garzon a calificat drept nedreaptă şi superficială ideea că imigraţia trebuie asociată cu delincvenţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite