Preşedintele Centrului de Coordonare a Imigrantilor acuză politiştii de rasism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wilfredo Contreras, preşedintele Centrului de Coordonare a Imigrantilor (COIN) din cartierul madrilen Vallecas, acuză de rasism şi xenofobism agentii de la comisariatul Politiei Nationale din

Wilfredo Contreras, preşedintele Centrului de Coordonare a Imigrantilor (COIN) din cartierul madrilen Vallecas, acuză de rasism şi xenofobism agentii de la comisariatul Politiei Nationale din zonă.

Pe strada Puerto del Milagro, numărul 6, din zona amintită, se află sediul COIN, Casa Imigrantilor, unde se desfăşoară proiecte sociale subventionate de Comunitatea Madrid. Contreras a declarat că în ziua de 10 septembrie, la ora 19.00, mai multi străini se aflau în clădire, unde asistau la un curs în domeniul constructii. Patru persoane, cunoscute în Vallecas ca rasiste şi xenofobe, au pătruns în edificiu şi le-au cerut imigranþilor să părăsească zona. Ei au amenintat că în caz contrar vor da foc clădirii.

”Cei patru ne-au spus că sunt prieteni cu politiştii şi că nu o să ne ia nimeni apărarea. Noi am solicitat ajutorul Politiei Nationale de la Comisariatul Vallecas”, a declarat Contreras. La fata locului s-a deplasat o patrulă de politie. „Agentii i-au cerut actele preşedintelui COIN, în loc să îi legitimeze pe cei care lansaseră amenintările. Wilfredo Contreras a prezentat un paşaport emis de Ministerul de Interior.

Cu toate acestea, el a fost condus la comisariat, unde i s-a interzis să ia legătura cu alti membri ai centrului şi a fost denigrat pentru că este imigrant”, a declarat purtătorul de cuvânt al COIN, Miguel Fernandez. El a mai precizat că politiştii nu l-au acuzat de niciun delict pe Wilfredo Contreras, dar au refuzat să accepte plângerea pe care el intentiona să o depună împotriva celor care luaseră cu asalt centrul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite