Preoţi care răspund la "numărul diavolului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi slujitori ai bisericilor româneşti din Spania se amuză pe seama faptului că le-au fost repartizate numere de telefonie mobilă ce conţin "însemnul Satanei" Nu mai puţin de

Mai mulţi slujitori ai bisericilor româneşti din Spania se amuză pe seama faptului că le-au fost repartizate numere de telefonie mobilă ce conţin "însemnul Satanei"

Nu mai puţin de şase preoţi cu numere de telefon care încep cu cifra 666 figurează pe lista publicată recent pe site-ul de Internet al Ambasadei Române

Chiar dacă cei şase preoţi susţin că nu sunt superstiţioşi, o parte dintre ei şi-au schimbat numărul de telefon. Cu toţii, însă, se amuză pe marginea speculaţiilor care se fac pe seama acestui număr. Asta şi pentru că Biserica ortodoxă nu recunoaşte existenţa "numărului Fiarei - 666", număr care în credinţa populară este asociat Diavolului şi sfârşitului lumii.

Cel mai interesant caz este cel a preotului Mihai Seman din Ibiza, care a cerut companiei de telefonie mobilă să-i schimbe numărul, primind în schimb un altul care conţine înşiruirea de trei cifre şase.

"Să zicem că sunt un pic superstiţios pentru că am încercat să îmi schimb numărul. Am mers la firma respectivă şi am cerut să îmi dea altul, dar mi-au dat unul care începe tot cu 666. Nu am mai încercat să-l schimb încă o dată", susţine acesta.

Preotul Ciprian Ioan Fărcaş, din Arganda del Rey, a găsit altă soluţie: i-a cedat numărul soţiei, în timp ce el şi-a achiziţionat un altul. "Când am venit în Spania, în urmă cu cinci ani, am cumpărat o cartelă cu acest număr.

Acum, numărul îl foloseşte soţia", a afirmat preotul, care găseşte şi explicaţia: în urmă cu 5-6 ani, toţi clienţii companiei respective primeau acest gen de numere. "Cum majoritatea preoţilor români a venit în Spania în acea perioadă, probabil că din cauza asta avem mulţi acest număr".

Uşor de reţinut

Niculiţă Doboş, preotul din Palma de Mallorca, susţine că, deşi numărul său de telefon începe cu 666, nu a intenţionat să îl schimbe. "Îl am de când am fost student aici, în Spania. A fost uşor de reţinut şi l-am păstrat. Nu mă deranjează deloc că începe cu 666".

"Este doar simbolistică. Ce reprezintă acest 666? Uitaţi, scriem pe o foaie! Nu este decât un simplu număr", declară şi preotul Adrian Pintea de la biserica din Alcala de Henares. "Numărul de telefon îl am de mult timp şi nu mă interesează să-l schimb", a continuat preotul Pintea.

Alţii au renunţat definitiv la număr

Preotul Alexandru Cotoraci, din Tomelloso, Ciuda Real, putea fi găsit înainte pe două numere de telefon, iar unul dintre ele începea cu 666.

Acum, la acesta răspunde un cetăţean spaniol care afirmă că nu îl cunoaşte pe Cotoraci. Tot pe site-ul ambasadei, în dreptul bisericii "Maranata" din Pamplona, unde se oficiază slujbe pentru creştinii ortodocşi români, figurează un număr cu 666 la care se activează permanent căsuţa vocală.

Am încercat să îmi schimb numărul. Am cerut firmei să îmi dea altul şi mi-au dat unul care începe tot cu 666
Mihai Seman, preot în Ibiza

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite