Premii pentru basmele româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Catalunyia, cu prilejul aniversării Anului European al Dialogului Intercultural, a fost organizat, pentru cei care studiază limba catalană, concursul "Poveştile lumii". În cadrul

În Catalunyia, cu prilejul aniversării Anului European al Dialogului Intercultural, a fost organizat, pentru cei care studiază limba catalană, concursul "Poveştile lumii". În cadrul acestuia, cei 34 de participanţi imigranţi au tradus şi au adaptat în limba catalană câte un basm tradiţional din ţările lor de provenienţă.

Cei mai mulţi dintre concurenţi sunt originari din America Latină şi Africa, însă câştigătorii premiilor puse în joc au fost cei din România, Filipine şi Japonia. Festivitatea de premiere a avut loc în cartierul Eixample, din Barcelona, în ultima zi a lunii iunie.

Cele mai multe dintre basmele traduse şi adaptate de către participanţii la concurs vor fi reunite într-un volum care va fi editat în peste 30.000 de exemplare. Începând cu luna octombrie 2008, culegerea de basme va putea fi găsită în magazinele din centrul comercial Sant Antoni Comerc (SACC), din Barcelona.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite