Premieră europeană: dansuri pe un perete vertical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

34 de coregrafi din nouă ţări şi-au dat întâlnire în oraşul Burgos, pentru cea de-a şaptea ediţie a Concursului Internaţional de Coregrafie Burgos- New York. Festivalul, care se va

34 de coregrafi din nouă ţări şi-au dat întâlnire în oraşul Burgos, pentru cea de-a şaptea ediţie a Concursului Internaţional de Coregrafie Burgos- New York. Festivalul, care se va desfăşura între 28 iulie şi 1 august, este deja cunoscut ca o rampă de lansare a tinerilor coregrafi şi ca loc de naştere a unor noi stiluri de dans şi tendinţe artistice.

Dintre cele 151 de opere artistice prezente la preselecţie, au fost alese 34, care vor participa la cele cinci secţiuni ale concursului. Una dintre secţiuni constituie o premieră în Europa, fiind o probă de "Dans vertical". Concurenţii au la dispoziţie un perete vertical de 35 de metri pătraţi, pe care îl vor folosi cât mai mult posibil în dansul lor. Premiul oferit la această secţiune este de 6.000 de euro.

O altă noutate în desfăşurarea concursului o constituie participarea a şapte ţări - Anglia, România, Israel, Canada, Italia, Norvegia şi Spania - la secţiunea de solo şi duet.

Celelalte categorii sunt "Dans contemporan", cu un premiu de 9.000 de euro, "Tendinţe futuriste", 6.000 de euro, şi "Hip hop", 3.000 de euro.

Concursul Internaţional de Coregrafie Burgos- New York va dispune şi de o gamă variată de activităţi în completare, printre care o expoziţie internaţională video de dans sau vernisajul celor mai bune imagini ale fotografului Jesus Vallinas.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite