Premieră: Diplome de limba română la Universitatea Alicante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin acordul de colaborare semnat anul acesta între Universitatea din Alicante (UA) şi Institutul Limbii Române (ILR), instituţia şcolară devine unica din Spania recunoscută oficial de Ministerul educaţiei din România, care poate examina şi acredita cunoştinţele de limba română ale candidaţilor.

Din corpul profesoral al universităţii face parte Cătălina Iliescu, profesor de Limbi Moderne Aplicate şi responsabil al departamentului de Traducere şi Interpretare .

Primul examen de limba română va avea loc în data de 13 decembrie 2008. Candidaţii sunt cetăţeni spanioli care au nevoie, din motive profesionale sau educaţionale, de un atestat de recunoaştere a cunoştinţelor de limba română.

La examen pot participa şi români rezidenţi în Spania, care vor să obţină o diplomă. Probele orale şi scrise au fost concepute de Institutul Limbii Române, în concordanţă cu directivele Sistemului European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine.

Perioada de înscriere la examen este între 28 octombrie şi 25 noiembrie, iar taxa de înscriere este de 85 de euro pentru studenţii universităţii şi 100 de euro pentru ceilalţi candidaţi.

Vârsta minină a celor înscrişi trebuie să fie de 14 ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite