Predici printre prostituate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Enoriaşii Bisericii Penticostale Române din Madrid încearcă să convingă fetele să nu preacurvească Ideea îi aparţine Rodicăi Mirela Răcaru (35 de ani), din Ploieşti, care a

Enoriaşii Bisericii Penticostale Române din Madrid încearcă să convingă fetele să nu preacurvească

Ideea îi aparţine Rodicăi Mirela Răcaru (35 de ani), din Ploieşti, care a constatat că multe dintre prostituatele de pe strada Montero sunt românce.

"Mi-a fost milă de ele, văzând cum le dispreţuiesc cei din jur. Indiferent de cât de jos au căzut aceste femei, tot copiii lui Dumnezeu sunt", povesteşte Rodica.

Tânăra a hotărât acum patru ani să le vorbească prostituatelor despre credinţă şi să le aducă pe calea bisericii. "Amicii mei spuneau să nu mă apropii de ele, pentru că peştii mă vor sechestra, dar eu am ştiut că Domnul mă va ajuta", spune Rodica.

Corul bisericii,pe străzi rău- famate

La sfârşit de săptămână, Rodica predică prostituatelor de pe strada Montero. "Le vorbesc cu respect şi amabilitate, şi ele mă ascultă. Îşi spun povestea şi, de multe ori, plâng. La început, <> ne urmăreau din umbră, dar nu am avut niciodată probleme cu ei."

Cu timpul, ploieştencei i s-a alăturat şi corul Bisericii Penticostale din Madrid, care le cântă româncelor de pe strada Montero despre pocăinţă. Luna trecută, poliţiştii au efectuat un control pe strada Montero, iar prostituatele, speriate s-au făcut imediat nevăzute pe aleile lăturalnice. Singurii legitimaţi au fost credincioşii, cărora li s-a cerut să părăsească zona.

Au deja o reuşită

În patru ani, Rodica a reuşit să convingă o singură româncă să renunţe la "meserie". Alexandra R. a practicat prostituţia timp de un an. "Le trimitea bani părinţilor, spunând că este menajeră. După ce am discutat cu ea, a renunţat la banii câştigaţi uşor, cu preţul ruşinii. Biserica i-a găsit un loc de muncă şi o locuinţă", explică Rodica.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite