Posibilă epidemie de tuberculoză în tabăra de ţiganii din Serrada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Fundaţiei pentru Sănătate din Castilla şi Leon (Sacyl) investighează o posibilă epidemie de tuberculoză în cadrul colectivul de ţigani români, instalat între oraşele La Seca

Membrii Fundaţiei pentru Sănătate din Castilla şi Leon (Sacyl) investighează o posibilă epidemie de tuberculoză în cadrul colectivul de ţigani români, instalat între oraşele La Seca şi Serrada, în provincia Valladolid, afirmă surse din cadrul Sacyl.

Astfel, 20 de medici şi asistenţi medical s-au deplasat la faţa locului pentru a le realiza o serie de analize ţiganilor, urmând ca săptămâna viitoare să se facă publice rezultatele. De asemenea, reprezentanţii serviciilor sociale, care s-au deplasat în zonă, insistă asupra faptului că tratamentul pentru tuberculoză este foarte efectiv şi că este foarte dificilă contagierea altor persoane.

Ieri, în Serrada, s-au împărţit anunţuri prin care informau autohtonii despre boală. "S-au dat aceste comunicate pentru a evita ca locuitorii oraşului să intre în panică, deoarece aceştia nu cunosc această boală. Responsabilii acestei investigaţii m-au asigurat că nu există riscuri de contagiere şi că situaţia se află sub control", a afirmat primarul din Serrada, Jose Antonio Alonso, pentru ziarul "Norte Castilla".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite