Portretul robot al muncitorului exploatat: femeie, tânără şi imigrantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul provincial din cadrul Sindicatului Muncitorilor din Albacete (CCOO), Francisco de la Rosa, a declarat că portretul robot al muncitorului care este exploatat de angajator este femeie,

Secretarul provincial din cadrul Sindicatului Muncitorilor din Albacete (CCOO), Francisco de la Rosa, a declarat că portretul robot al muncitorului care este exploatat de angajator este femeie, tânără, imigrantă care nu are acte legale şi munceşte la negru.

Declaraţiile au fost făcute după ultimul accident de muncă, în care şi-a pierdut viaţa o muncitore, în localitatea Pozo Canyada, aceasta fiind a zecea imigrantă, din provincia Albacete, care a murit în timp ce lucra pentru o firmă agricolă.
 
Victima, de origine boliviană, avea 26 de ani şi era una dintre cei nouă angajaţi la negru la ferma Rambla del Conte de Pozo Canyada.

Tânăra a fost strivită de un tractor, martorii la accident fiind ”plătiţi” de angajatori să ”dispară”.
 
Astfel, reprezentanţi ai sindicatului au protestat în faţa Asociaţiei Tinerilor Agricultori cu scopul de a obţine condiţii de muncă mai bune pentru imigranţi, încercând să oblige patronii să încheie contracte de muncă angajaţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite