Poliţist spaniol, şef peste hoţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brigada de Probleme Interne a poliţiei din Barcelona a arestat luni, 26 ianuarie, doi agenţi din cadrul diviziei Poliţiei de Proximitate, acuzaţi că dirijau o bandă de hoţi formată din doi

Brigada de Probleme Interne a poliţiei din Barcelona a arestat luni, 26 ianuarie, doi agenţi din cadrul diviziei Poliţiei de Proximitate, acuzaţi că dirijau o bandă de hoţi formată din doi români, un croat, un bosniac şi un brazilian.

Unul dintre agenţi, spaniolul R.B.V., de 25 de ani, era urmărit de către poliţia internă de mai multe luni, fiindu-i recunoscută vocea într-o convorbire telefonică cu unul dintre hoţi. Celălalt poliţist arestat, O.R.R., 32 de ani, se presupune că ar fi implicat într-un jaf.

Îi învăţa să scape de controale

În urma cercetărilor s-a stabilit că agentul era chiar capul bandei. Investigaţiile au demarat în urmă cu şase luni, când poliţia din comunitatea Catalunya îi urmărea pe hoţii din metrou. Infractorii operau în principalele staţii de metrou din Barcelona, dar şi în centrele comerciale. Spaniolul le furniza informaţii cu caracter secret şi îi învăţa cum să evite controalele poliţiei pentru a nu fi arestaţi.

Poliţistul arestat avea legături şi cu traficanţi de droguri, fiind acuzat şi de încurajarea traficului şi consumului de substanţe halucinogene. În câteva rânduri, spaniolul şi-a însuşit bani de pe cardurile furate de hoţi.

Mai mult, s-a descoperit că agentul R.B.V. are o relaţie sentimentală cu o fată din Europa de Est şi prieteni de diferite nationalităţi, toţi cu antecedente penale.

În casa poliţistului au fost găsite un pistol, droguri şi mai multe obiecte furate. Poliţiştii au fost suspendaţi din funcţie şi le-a fost îngheţat salariul. Cei doi români arestaţi sunt L.D., 18 ani, şi A.D., de 36 de ani.

Divizie cu probleme

Un alt eveniment care a atras publicitate negativă asupra poliţiei din Barcelona s-a petrecut anul trecut, atunci când cinci poliţişti din Catalunya au fost judecaţi pentru torturarea românului Lucian P.

Potrivit rechizitoriului, în urmă cu trei ani, românul a fost confundat cu un infractor, iar poliţiştii i-au pus cătuşele şi l-au bătut. Deşi era nevinovat, românului i-a fost băgat pistolul în gură şi a fost obligat să admită că este autorul unei tâlhării.

Instanţa Penală din Barcelona i-a condamnat pe trei dintre poliţişti la câte şase ani şi şapte luni de închisoare. Un al patrulea agent a primit o pedeapsă de doi ani şi trei luni de închisoare pentru că a agresat-o pe prietena suspectului, însărcinată în două luni. Un alt agent a fost doar amendat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite