Poliţist român decorat de guvernul spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrarea României în UE a uşurat colaborarea dintre poliţia română şi cea spaniolă în vederea combaterii infracţionalităţii pe teritoriul celor două ţări. Puntea de legătură dintre

Intrarea României în UE a uşurat colaborarea dintre poliţia română şi cea spaniolă în vederea combaterii infracţionalităţii pe teritoriul celor două ţări. Puntea de legătură dintre români şi iberici este biroul afacerilor interne din Ambasada României la Madrid, prin comisarul-şef Codruţ Vîrcolacu şi adjunctul său, Eliodor Tanislav. Criminali, hoţi sau traficanţi se află acum după gratii şi datorită operativităţii celor doi, obligaţi deseori să lucreze sub acoperire.

Ministrul spaniol de interne, Alfredo Perez Rubalcaba, l-a decorat de curând pe comisarul-şef Vîrcolacu cu ”Ordinul Meritul Poliţienesc cu Însemne Albe” ca o recunoaştere a conlucrării fructuoase, fiind singurul poliţist străin decorat de guvernul spaniol. Munca celor doi constă în schimbul de informaţii între organele de anchetă de pe teritoriile celor două ţări şi punerea acestora în contact, atunci când este cazul. De asemenea, el participă direct la acţiunile poliţiei spaniole.

”La prima operaţiune comună, am negociat cu cinci indivizi din Brăila şi din Galaţi care luaseră ostatic un italian în Insulele Canare. Iar ultima oară a fost săptămâna trecută, când am participat la identificarea autorului unui omor comis în Valencia”, dezvăluie Vîrcolacu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite