Politicienii spanioli laudă comunitatea românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii reprezintă comunitatea cea mai integrată din Spania, în timp ce africanii prezintă cele mai mari dificultăţi de adaptare. Consilierul de Integrare şi Cooperare din Comunitatea

Românii reprezintă comunitatea cea mai integrată din Spania, în timp ce africanii prezintă cele mai mari dificultăţi de adaptare. Consilierul de Integrare şi Cooperare din Comunitatea Madrid, Javier Fernandez-Lasquetty, consideră că românii sunt un exemplu pentru celelalte comunităţi de străini care trăiesc în Spania.

Consilierul critică politica de imigraţie italiană şi susţine: "Românii s-au adaptat foarte bine, atât la sistemul educativ spaniol, cât şi la locurile de muncă şi la mediul în care trăiesc. Ei sunt un model de integrare pentru celelalte comunităţi din Spania". Javier Fernandez-Lasquetty a mai adăugat că acesta este rezultatul unei bune politici de imigraţie.

De aceeaşi părere este şi vicepreşedinta guvernului, Maria Teresa Fernandez de la Vega, care a declarat: "Majoritatea imigranţilor din Spania s-au adaptat foarte bine, în special românii. Cred că acest lucru se datorează atât asemănării dintre cultura spaniolă şi cea românească, cât şi faptului că guvernul nostru a derulat o serie de programe care au avut ca scop integrarea comunităţilor de străini care trăiesc în Spania".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite