Politica de imigrare practicată de Italia nu este pe gustul Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista presei spaniole, 19 mai "Napoli se scufundă în mizerie", titrează pe prima pagină ziarul El Pais. Imaginea macabră a străzilor pline de gunoi menajer din localitate guvernează

Revista presei spaniole, 19 mai

"Napoli se scufundă în mizerie", titrează pe prima pagină ziarul El Pais. Imaginea macabră a străzilor pline de gunoi menajer din localitate guvernează prima pagină a acestui cotidian.

Prima pagină a ziarului "El Mundo" este rezervată incidentului provocat de ETA, în care, după doar câteva zile de la ultimul atentat, atacă dinnou. "ETA explodează în Ghexo o furgonetă bombă, după doar câteva ore de la sărbătorirea victimelor", titrează ziarul.

"La Verad de Alicante" titrează în pagina de actualitate locală că "numărul denunţurilor pentru exploatare sexuală a scăzut vertiginos în Alicante": un articol din care rezultă că, după intrarea României în Uniunea Europeană, româcele care "munceau" în cluburi de noapte au obţinut permisul de muncă şi rezidenţă, multe colaborând cu poliţia în identificarea traficanţilor de prostituate din zonă.


"Vestiarul Speranţei" este intitulat reportajul care apare azi în cotidianul "El Dia de Ciudad Real". Este vorba despre singurul punct din localitate unde există un centru de ajutorare pentru persoanele nevoiaşe, în general le este oferită îmbrăcăminte şi încălţăminte. Cele şapte voluntare care se ocupă de acest centru au declarat pentru presa spaniolă că cei mai muţI care solicită ajutorul acestui centru sunt românii, hainele colecate pense săptămână epuizându-se în doar câteva ore.

"Un nou incident între guvernul spaniol şi cel italian pentru politica de imigrare", titrează "El Diario Vasco", în pagina rezervată actualităţii internaţionale. Ministrul muncii spaniol, Celestino Corbacho, îl acuză pe Berlusconi pentru "criminalizarea imigranţilor, în timp ce Spania încearcă să controleze acest fenomen". Aceste declaraţii au fost făcute de către ministrul spaniol referindu-se la evenimentele din Napoli, unde aşezămintele ilegale de români de etnie rromă au fost asaltate cu sticle incendiare.

"Guvernul miroase a ură", publică azi, în pagina de actualitate internaţională cotidianul "El Pais". Este vorba despre un interviu în care deputata din Ungaria, Viktoria Mohacsi, trimisă de către guvernul european pentru a asista la evenimentele din Italia, se declară "speriată şi terorizată" de atmosfera în care se pune în aplicare noua lege a imigraţiei, referindu-se la vizitele pe care le-a făcut, in aceste zile, în campusurile de imigranţi şi ţigani din Roma şi Napoli.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite