Poliţia legitimează mai mulţi imigranţi decât spanioli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele adunate de Programul Stepss, destinat măsurării eficacităţii controalelor efectuate de poliţie în două localităţi catalane, arată că au fost opriţi şi legitimaţi mai mulţi

Datele adunate de Programul Stepss, destinat măsurării eficacităţii controalelor efectuate de poliţie în două localităţi catalane, arată că au fost opriţi şi legitimaţi mai mulţi imigranţi decat spanioli, după cum titrează ziarul “Tribunalatină”.
 

Programul pilot s-a desfăşurat în localităţile Girona şi Fuenlabrada, din Catalunya. Au fost analizate acţiunile realizate de poliţia din Comunitatea autonomă Catalunya şi de agenţii poliţiei municipale Girona. Datele strânse în perioada octombrie 2007 - martie 2008, arată că au fost legitimate în total 2.428 de persoane, dintre care, 1.306 erau imigranţi, iar 1.122, spanioli.
 
Programul finanţat de Uniunea Europeană şi sprijinit de organizaţiile care apără drepturile omului are ca scop îmbunătăţirea relaţiilor dintre poliţişti şi grupurile entice şi de imigranţi din Spania.

Pe parcursul derulării programului, agenţii din cele două localităţi înmânau persoanei oprite pentru a fi identificată un formular pentru a-l completa în dublu exemplar. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite