Ploaia îi lasă lefteri pe români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub rafalele de ploaie sau, în unele locuri, de grindină, agricultorii aragonezi privesc neputincioşi cum recolta de legume şi fructe este în mare parte compromisă. În Comunitatea Aragon,

Sub rafalele de ploaie sau, în unele locuri, de grindină, agricultorii aragonezi privesc neputincioşi cum recolta de legume şi fructe este în mare parte compromisă. În Comunitatea Aragon, ploaia a fost cea care a hotărât soarta recoltei de anul acesta. Agricultura locală este în impas din cauza ploilor, începutul sezonului fiind amânat.

Tot de vreme depinde şi soarta muncitorilor români veniţi aici pentru muncile câmpului. Peste 2.000 de români au venit anul acesta în regiunea Zaragoza pentru a lucra în agricultură, dar momentan stau degeaba. Şi asta, în timp ce zeci de hectare de livezi sau culturi de legume mustesc de apă şi noroi.

Nelu Măndiţă, 33 de ani, din Ploieşti, lucrează de şase ani în acelaşi sat, Alfamen. "Mai neputincios ca acum nu m-am simţit niciodată. Au mai fost inundaţii. Ne scoteau spaniolii să facem şanţuri printre rânduri, ca să salvăm culturile. Acum e totul sub apă, plouă de trei săptămâni şi va mai dura până vom putea intra pe câmp." Pentru români, aşteptarea vremii prielnice, ca să înceapă lucrul pe câmp, este dificilă. Fiecare zi fără muncă înseamnă cheltuieli fără câştig.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite