Plimbare virtuală cu prietenii din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Street View este un serviciu oferit de Google, care permite o plimbare vizuală pe străzile unui oraș prin intermediul fotografiilor. Aplicaţia este integrată în Google Maps şi Google Earth şi

Street View este un serviciu oferit de Google, care permite o plimbare vizuală pe străzile unui oraș prin intermediul fotografiilor. Aplicaţia este integrată în Google Maps şi Google Earth şi este foarte simplu de folosit.

Alături de cele 50 de orașe americane, zone din Australia și Japonia și șase orașe franceze, Street View a fost inaugurat şi în patru orșe spaniole: Barcelona, Madrid, Valencia și Sevilla.

În imagini apar şi persoanele sau autovehiculele prezente în momentul în care s-a făcut harta, însă fetele şi placuţele de înmatriculare sunt blurate, pentru a nu putea fi recunoscute.

Astfel, românii care utilizează internetul pentru a păstra legătura cu cei de acasă au la dispoziţie o nouă aplicatie vizuală, prin care pot ilustra locurile în care trăiesc în Spania sau să facă o plimbare virtuală alături de familia, dar mai ales de  prietenii din România.

“Ştiam de aplicaţie de când a fost lansată in SUA. Acum mi-e mult mai ușor să le arăt prietenilor din România cum e viaţa mea în Barcelona”, explică Alex Patcu aflat în Barcelona la Studio.

Şi Marian M., 32 de ani, e bucuros că prietenii săi din Cluj pot simţi atmosfera de pe străzile Barcelonei. “Îmi place că e dinamic și nu doar o poză statică. Acum prietenii mei știu exact cum arată terasa mea preferată sau traseul pe care-l am de parcurs de acasă până la stadionul Barcei”, explică Marian.

Milioanele de imagini reunite de camerele din mașinile Google care s-au plimbat timp de câteva luni pe străzile din cele patru oraşe spaniole sunt un prilej pentru a arăta celorlalţi unde locuieşti, clădirea în care lucrezi sau barul preferat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite