Plata ajutoarelor suplimentare de şomaj creează haos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plata ajutoarelor suplimentare de şomaj creează haos
Plata ajutoarelor suplimentare de şomaj creează haos

Zeci de mii de şomeri au luat cu asalt, în ultimele două zile, birourile Agenţiei spaniole pentru Şomaj, odată cu demararea programului de acordare a ajutorului suplimentar de 420 de euro.

Conform programului, persoanele rămase fără loc de muncă şi cărora perioada de acordare a ajutorului de la stat a expirat au dreptul la încă şase luni de plată a şomajului.

Textul legii cuprinde însă şi o prevedere, pe care autorităţile nu au mediatizat-o, şi anume că banii îi vor primi numai persoanele cărora li s-a terminat perioada de acordare a şomajului după data de 1 august 2009. Foarte mulţi dintre şomeri nu au fost informaţi în legătură cu acest amănunt.

„Am mers azi să mă înscriu şi eu pe listă, pentru a putea beneficia de acest ajutor şi mi-au zis că nu se poate. Nu mai înţeleg nimic”, spunea, supărată, Elena Saulea (33 de ani), originară din judeţul Dâmboviţa. Pe de altă parte, de la funcţionari nu a primit un răspuns concret. Majoritatea spun că nu pot furniza informaţii, pentru că nici ei nu mai înţeleg nimic.

„Mă aflu aici pentru a mi se comunica ce condiţii trebuie să îndeplinesc pentru a primi acest ajutor. Cer doar informaţii, dar nimeni nu mă bagă în seamă”, se plângea Ioana Stancu (45 de ani), din Târgovişte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite