Pictorul Luchian, termen de comparaţie la Expo Zaragoza 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa s-ar putea traduce tema sub care insula Santa Fe îşi prezintă la Expo Zaragoza 2008 valorile artistice din anii 1200 - 1400, care au părăsit pentru prima oară, cu prilejul acestei

Aşa s-ar putea traduce tema sub care insula Santa Fe îşi prezintă la Expo Zaragoza 2008 valorile artistice din anii 1200 - 1400, care au părăsit pentru prima oară, cu prilejul acestei expoziţii internaţionale, patrimoniul Vaticanului. Alături de proiecţiile şi invenţiile ştiintifice demne de mileniul trei, exponatele de artă le merg la suflet vizitatorilor amatori de inedit.

Trei statuete care- L reprezintă pe Iisus în diferite ipostaze, inclusiv momentul răstignirii, bijuterii şi obiecte de cult religios din aur şi argint, care au legătură cu apa -tema Expo Zaragoza 2008- , dar şi şase tablouri, au fost expuse privirilor vizitatorilor, pentru prima oară.

Şi dacă specialiştii în domeniu au comparat valoarea acestor opere de artă cu cea a operei lui Michellangelo Buonarroti, atunci veţi fi uimiţi să aflaţi comparaţia făcută de ghidul din Santa Fe, când standul insulei este vizitat de turiştii români: "... ca şi pictorul vostru, Luchian, pe care puţini au avut ocazia să-l vadă măcar o singură dată în viaţă."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite