Piaţa Cibeles şi Sagrada Familia, în întuneric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luminile principalelor edificii din peste 30 de localităţi din Spania vor rămâne stinse timp de o oră în această seară.

Iniţiativa mondială, Ora Pământului, convocată de organizaţia ecologistă WWF va avea loc în această sâmbătă la ora 20.30, ora Spaniei. Operaţiunea Ora Pământului va lăsa în întuneric monumente şi clădiri din peste 30 de localităţi spaniole.

Printre construcţiile emblematice ce nu vor fi iluminate între orele 20.30 şi 21.30 se numără, printre multe altele, Sagrada Familia din Barcelona, Muzeul Guggenheim din Bilbao, Catedrala Pilar din Zaragoza, Piaţa Cibeles din Madrid şi Alhambra.

Ora planetei este o iniţiativă mondială care constă în stingerea luminilor timp de o oră în localităţi din întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale. Contribuţia voluntară a fiecărui cetăţean în parte poate susţine această iniţiativă. Timp de o oră se recomandă stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrice şi electronice.

Organizaţia WWF mobilizează  pentru al treilea an consecutiv populaţia lumii pentru binele planetei. Se preconizează ca peste un miliard de oameni din întreaga lume să se unească iniţiativei din această seară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite