Petrecere cu ansamblul Ciocârlia de Ziua României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţara noastră a fost sărbătorită la ExpoZaragoza de oficiali din peste 100 de state şi de o delegaţie din ţară, condusă de ministrul mediului, Atilla Korodi. Intrarea în sala de

Ţara noastră a fost sărbătorită la ExpoZaragoza de oficiali din peste 100 de state şi de o delegaţie din ţară, condusă de ministrul mediului, Atilla Korodi.

Intrarea în sala de ceremonii s-a făcut cu o uşoară întârziere datorată regimului strict de pază impus de organizatorii spanioli, dar care nu a afectat programul de desfăşurare a ceremoniei de ridicare a drapelelor României şi Spaniei şi intonarea imnurilor de stat ale celor două ţări.

În sala de conferinţe de la Congress Hall, ministrul Korodi şi comisarul general al Expo 2008 au semnat în cartea de onoare a expoziţiei şi şi-au oferit reciproc cadouri. Delegaţia României a primit o plachetă de argint, simbolul Expo Zaragoza, iar românii au oferit un album turistic complet, legat de tema expoziţiei, apa.

Loredana a încheiat seara

Comisarul general al ExpoZaragoza, Emilio Fernandez Castani, a remarcat că pavilionul României a reuşit să fie cap de listă prin spectaculozitate şi impact la public, deşi a fost deschis mai târziu decât era planificat. La final, invitaţii au ascultat un scurt concert de muzică românească, ansamblul Ciocârlia reuşind să ridice sala în picioare.

Programul oficial al zilei României la Expo a fost completat şi de cel artistic. În a doua jumătate a zilei au susţinut recitaluri Loredana Groza, Romanian Brass şi Exclusive Band.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite