Peste 8.000 de ajutoare de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 8.000 de ajutoare de la stat
Peste 8.000 de ajutoare de la stat

Românii pot încasa banii dacă au rezidenţa în Spania. Statutul de cetăţean al unei ţări membre a UE le conferă compatrioţilor noştri care trăiesc în Spania dreptul la numeroase ajutoare financiare.

Bani pentru plata chiriei, pentru achiziţionarea unui autoturism sau a unei motociclete sau pentru înfiinţarea unei firme sunt doar câteva dintre cele peste 8.000 de ajutoare de care pot profita românii din Spania. Pentru a beneficia de acestea, compatrioţii noştri trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

210 euro pe lună, pentru chirie

„Renta Basica de Emancipacion” este un ajutor acordat, de la 1 ianuarie 2008, tinerilor cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, care trăiesc în locuinţe închiriate. Pentru a primi banii, solicitantul trebuie să fie titularul contractului de închiriere şi să dispună de o sursă de venit. O altă condiţie este ca chiriaşii să câştige sub 22.000 de euro pe an.

O dată la trei luni, alimente gratuite

Banca de Alimente din Spania oferă, gratuit, alimente persoanelor care au venituri mici. Pentru a beneficia de acest ajutor, persoanele trebuie să prezinte un act de identitate, o dovadă din care să reiasă că au domiciliul stabil în Spania şi că provin dintr-o familie cu venituri mici.

Începând cu 18 mai 2009, a intrat în vigoare Planul 2000 E, asemănător Programului “Rabla” din România. Este vorba despre un ajutor financiar de 2.000 de euro, acordat celor care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul nou, indiferent de marcă.

Statul spaniol acordă 5.000 de euro persoanelor care vor să-şi înfiinţeze o firmă, bani care trebuie folosiţi pentru investiţii. Suma trebuie returnată dacă firma se închide în decurs de trei ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite