Pensionările masive vor provoca deficit de medici în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii din Spania a elaborat un studiu pe piaţa medicală, constatând că mulţi dintre medicii din teritoriu au vârste ce depăşesc 50 de ani. Intitulat "Oferta şi cererea

Ministerul Sănătăţii din Spania a elaborat un studiu pe piaţa medicală, constatând că mulţi dintre medicii din teritoriu au vârste ce depăşesc 50 de ani. Intitulat "Oferta şi cererea de medici specialişti în Spania (2006-2030)", acest studiu indică Madridul ca fiind comunitatea cu cei mai mulţi medici care au peste 50 de ani: 55% din cele 15.000 de cadre active.

Din totalul acestora, 3.418 vor împlini 65 de ani în următorul deceniu. Sectoarele care vor înregistra cel mai mare deficit sunt Medicina de familie (542 de viitori pensionari), Pediatria (351), Chirurgia Generală (187), Anestezia (174) şi Obstetrica (163). La polul opus, se situează comunităţile Extremadura (20% din medici au vârste peste 50 de ani) şi Castilla La Mancha (26%).

Luând în calcul deschiderea a patru noi spitale în Madrid, pensionările şi creşterea populaţiei, numărul posturilor ce trebuie acoperite se va ridica la 6.591 numai în capitala Spaniei.

Preşedintele guvernului, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a recunoscut că există un dezechilibru teritorial al cadrelor medicale în Spania şi consideră că echivalarea diplomelor medicilor străini va conduce la acoperirea deficitului de medici din anumite zone. El a anunţat că în luna iulie autorităţile din fiecare comunitate autonomă vor primi un decret privind echivalarea diplomelor medicilor străini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite