Pediatrii cer translatori pentru imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza numărului mare de copii imigranţi, medicii pediatrii din Spania cer ca Ministerul Sănătăţii să le permită ca timpul acordat pentru consultaţii să fie mai mare şi să fie

Din cauza numărului mare de copii imigranţi, medicii pediatrii din Spania cer ca Ministerul Sănătăţii să le permită ca timpul acordat pentru consultaţii să fie mai mare şi să fie implantat un sistem de traducere care să le permită să discută cu părinţii pacienţilor.

Asociaţia Spaniolă de Pediatrie şi Atenţie Primară (AEPAP) a ajuns la concluzia că, pentru consultarea unui copil imigrant, se pierde aproape de cinci ori mai mult timp decât pentru un spaniol. Asta pentru că de multe ori intervin probleme de comunicare cu părinţii copilului.

În acest sens a fost cerut sprijinul primăriilor pentru obţinerea unor translatori.

În Spania s-a consemnat, în ultimul timp, o creştere a numărului de copii în rândul imigranţilor, cauzele fiind atît sosirea masivă cât şi naşterea unora pe teritoriul spaniol. Ascociaţiile de pediatrie spaniole aproximează că maximum doi ani, unul din şase copii consultaţi vor fi străini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite