Pe rafturile cu produse româneşti bate vântul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compatrioţii care merg la hipermarketurile din Barcelona pentru cumpărăturile de Revelion observă cu uimire că standurile amenajate pentru alimente internaţionale par aprovizionate ca în anii comunismului.

Produsele româneşti oferite conaţionalilor în prag de Anul Nou sunt câteva conserve de pate de pui, castraveţi muraţi, zacuscă, sarmale la conservă, carne de porc cu fasole boabe şi ghiveci în ulei.

Nici urmă de preparate din carne proaspătă sau de produse tradiţionale de Sărbători.

Vinul şi dorul de casă

Preţurile sunt şi ele pe măsură: patru sarmale într-o conservă costă 3,60 euro, fasolea cu costiţă se vinde la 3,25 euro, un borcan de murături de 800 de grame ajunge la 3,69 euro, iar zacusca se cumpără cu 1,99 euro.

Pentru că nu au găsit varză acră la hipermarket pentru a găti sarmale, Cristina (28 de ani) şi Gabi Marin (30 de ani), originari din Timişoara, rezidenţi la Barcelona, au pregătit, de Crăciun, ardei umpluţi.

„Nici Murfat­lar nu am găsit, motiv pentru care am cumpărat un vin local, care a fost la fel de bun. O marcă românească, însă, ne-ar mai fi alinat dorul de casă", spune Gabi. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite