Paşapoarte biometrice, doar cu programare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un telefon dat la consulat vă poate scuti de cozi zadarnice
Un telefon dat la consulat vă poate scuti de cozi zadarnice

Introducerea noilor paşapoarte electronice care au început să fie distribuite de la începutul lunii februarie i-a luat prin surprindere pe mulţi compatrioţi din Spania.

Persoanele care nu s-au informat înainte de a se deplasa la sediile consulatelor României din Peninsula Iberică au aflat, în faţa ghişeelor, că, potrivit noilor proceduri, cererile pentru eliberarea noului paşaport sau a celui pentru persoanele cu domiciliul stabilit în străinătate se depun numai cu programare prealabilă.

Astfel, de multe ori, solicitanţii care s-au prezentat direct la sediile consulatelor au constatat că au bătut drumul degeaba, motiv de nemulţumire şi nervi.

„Singurii care trebuie să-şi facă programări pentru depunerea solicitărilor sunt românii care doresc să-şi obţină paşapoarte sau titluri de călătorie. La sediul consulatului se va face fotografia digitală pe loc, se va lăsa amprenta degetului arătător şi semnătura electronică a solicitantului.

Cei care doresc să obţină alte acte se pot prezenta direct la sediile consulatelor, unde pot depune solicitările, în funcţie de bonurile de ordine eliberate de angajaţi", ne-a explicat consulul României la Madrid, Petre Constantin.

Află pe Adevarul.es ce documente sunt necesare pentru eliberarea noilor paşapoarte

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite