Părinții reclamă încălcarea dreptului de a alege limba în care vor studia copiii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Comunitatea Valenciană, directorii școlilor fac presiuni asupra părinților, îngrădindu-le dreptul de a alege liber una dintre cele două limbi oficiale ale comunității, ca limbă de predare a cursurilor.

Directorii instituțiilor școlare din Comunitatea Valenciană exercită presiuni asupra părinților care își înscriu copiii la școală pentru anul școlar 2009-2010, pentru a-i împiedica să opteze pentru altă limbă de studiu decât cea în care s-a predat în colegiu în anii trecuți.

Pentru prima dată, părinţii au dreptul să aleagă, dintre cele două limbi oficiale ale Comunităţii Valenciane, valenciana şi casteliana, limba în care doresc să se desfăşoare cursurile la care vor participa copiii lor. Cu toate acestea, numeroşi părinţi au reclamat că unii dintre directori fac presiuni asupra lor pentru a-i determina să aleagă limba în care se predau cursurile în respectivele colegii de ani de zile, îngrădind libertatea de alegere a noilor-veniți.

Pentru a fi mai ”convingători”, directorii școlilor le spun părinților că dacă nu vor alege limba în care se vor desfășura cursurile, aceasta fiind cea în care s-a predat anii trecuți, copiii lor vor fi redistribuiți la alte colegii, ba chiar și în alte localități. Acest argument a determinat multe familii să renunțe la dreptul de a alege, de teama de a nu trebui să îi ducă pe cei mici la școli din alte orașe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite