Părinții cer schimbarea calendarului școlar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociațiile de părinți avertizează că un număr important de comunități autonome nu respectă calendarul școlar, care obligă la îndeplinirea unui minim de 175 de zile de studiu în învățământul școlar.

Extremadura, Ceuta și Melilla, sunt comunitățile care nu îndeplinesc acest minim legal în școli generale și grădinițe, iar Asturias, Canarias, Castilla-Leon, Ceuta, Extremadura, Galicia, Madrid, Rioja și Valencia, nu-l respectă în învățământul liceal.
Președintele asociațiilor de părinți CEAPA, Pedro Rascon cere Guvernului să oblige comunitățile autonome să respecte legea.

Rascon este de părere că perioada de trei luni, cât durează vacanța de vară, este ”exagerat de mare” și că trebuie căutată o altă formă de redistribuirea a timpului deoarece ”vacanțele întotdeauna vor fi o problemă incompatibilă cu orarul de muncă” al părinților.

Președinta asociației de părinți Cofapa, Mercedes Coloma susține varianta ca vacanța de vară să fie redusă la două luni.
Carmen Guaita, purtătorul de cuvânt al sindicatului profesorilor (ANPE) a afirmat că orarul școlar din Spania ”se situează deasupra mediei europene în ceea ce privește numărul orelor și este evident că generează serioase probleme de conciliere”, dar de această situație nu se face responsabil sistemul de învățământ.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite