Părinţii, arestaţi pentru furturile odraslelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă minori români, trimişi la furat chiar de către părinţii lor, au comis 46 de infracţiuni în cartierul Salut din localitatea Badalona, Barcelona, în perioada septembrie-16 octombrie 2008. Pentru faptele minorilor au fost reţinuţi nouă adulţi.

Principalele victime erau persoanele în vârstă. Furturile minorilor reprezentau principala sursă de venit pentru familiile acestora. Părinţii sunt acuzaţi că i-au trimis şi i-au încurajat pe minori să fure.

Şapte din cei nouă minori aveau vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, astfel că nu vor putea fi condamnaţi cu închisoarea.

Valoarea totală a obiectelor sustrase se ridică la 14.300 de euro. Copiii îşi alegeau o victimă, se asigurau că au pe unde fugi şi îi smulgeau bijuteriile de aur pe care aceasta le purta. Dacă victimele opuneau rezistenţă, erau lovite cu pumnii şi cu picioarele.

Judecătoria din Badalona i-a trimis în arest pe Alendelon Z. (31 de ani), Violeta S. (40 de ani), Lenuţa S. (33 de ani), Averescu S. (43 de ani), Ciprian A. (31de ani), Romeo G.A. (34 de ani), Anca-Lenuţa S. (31 de ani), Elena S. (54 de ani) şi Ioana A. (34 de ani). Părinţii mai sunt acuzaţi şi de lipsa de interes faţă de educaţia micuţilor.

Minorii români au fost daţi în grija autorităţilor catalane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite