Sfaturi juridice de la consulul din Pamplona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfaturi juridice de la consulul din Pamplona
Sfaturi juridice de la consulul din Pamplona

Al treilea consulat onorific românesc din Spania s-a deschis astăzi în oraşul Pamplona, Comunitatea Navarra. Avocatul spaniol Francisco Javier Taberna Jiménez este noul consul onorific al României la Pamplona.

Jiménez este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Navarra şi vice-preşedintele Consiliului Superior al Camerelor de Comerţ şi Industrie din Spania.

Primul contact cu România l-a avut în calitate de investitor. Statutul unui consul onorific este diferit de cel al consulilor de carieră. Cel onorific poate fi desemnat din rândul cetăţenilor români domiciliaţi în alt stat sau poate fi un localnic. El mai poate aparţine unui stat terţ şi să fie stabilit în ţara unde se află consulatul.

Toate cheltuielile legate de funcţionarea instituţiei îi revin consulului, care nu beneficiază de fonduri din partea României.

Consulul nu acordă asistenţă consulară cetăţenilor români, rolul său fiind de a promova relaţiile culturale, politice şi economice dintre cele două ţări.

El poate recomanda avocaţi care să reprezinte interesele românilor în procesele judecate în circumscripţia sa şi poate vizita cetăţenii români aflaţi în penitenciare, cu acordul acestora.

La ceremonia de inaugurare şi-au anunţat participarea ambasadorul României în Spania, Maria Ligor, reprezentanţi ai Ambasadei şi ai Consulatului General de la Bilbao, autorităţi locale şi oameni de afaceri spanioli.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite