Pâine ca la mama acasă, la Castellon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La "Cuptorul bunicilor" se folosesc doar reţete tradiţionale româneşti Pe o stradă îngustă din centrul oraşului Castellon, Asociaţia Imigranţilor din Ţările de Est a inaugurat

La "Cuptorul bunicilor" se folosesc doar reţete tradiţionale româneşti

Pe o stradă îngustă din centrul oraşului Castellon, Asociaţia Imigranţilor din Ţările de Est a inaugurat ieri brutăria "Cuptorul bunicilor", singurul din zonă cu lemne.

În jurul cuptorului cu lemne, gazdele au împărţit covrigi invitaţilor. Cozonacul cald le-a amintit tuturor de anii petrecuţi acasă. Brutarii s-au oprit din treabă când în mica sală principală, proaspăt văruită, a răsunat bine cunoscutul cântec "Aşa-i românul".

Iată ce a spus Angela Plăscintar, preşedinta Asociaţiei Imigranţilor din Ţările din Est: "Toţi trebuie să ne aducem aminte de copilărie, de ţara natală, de covrigul ieftin pe care îl mâncam la porţile facultăţii.

Nu vrem să se piardă tradiţiile, cultura şi obiceiurile românilor şi vrem să adunăm reţete foarte vechi, pentru a le face cunoscute. Covrigarii sunt de meserie, amândoi din Bacău. Pentru noi, este o realizare foarte mare că am putut oferi un loc de muncă acestor băieţi".

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite