Pactul Naţional de Imigraţie poate fi finalizat la jumătatea lunii decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Barcelona doresc să finalizeze în această lună Pactul Naţional de Imigraţie, care urmează să reducă perioada minimă de rezidenţă pentru acordarea naţionalităţii

Autorităţile din Barcelona doresc să finalizeze în această lună Pactul Naţional de Imigraţie, care urmează să reducă perioada minimă de rezidenţă pentru acordarea naţionalităţii cetăţenilor străini de la zece ani la cinci ani.

Conform agenţiei EFE, surse ale departamentului de Acţiune Socială şi Cetăţenească au afirmat că ”pactul nu se va realiza până când nu se va ajunge la un acord” între partidele politice, sindicatele şi grupurile sociale, Secretariatul de Imigraţie aflându-se în contact permanent cu acestea.

Conform unei declaraţii dată în luna aprilie de consiliera de Acţiune Socială şi Cetăţenească, Carme Capdevila, altă noutate a Pactului Naţional de Imigraţie ar urma să fie aceea ca permisele de muncă şi de rezidenţă să fie eliberate împreună.

Prin Pactul Naţional de Imigraţie, autorităţile de la Barcelona intenţionează să ceară Guvernului să facă şi alte schimbări legislative în materie de imigraţie.

Aflat încă în stare de proiect, Pactul poate fi definitivat în jurul datei de 15 decembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite